Piftie de porc

Ingredientele necesare pentru prepararea piftiei de porc:

  • 1/2 jumatate de cap de porc
  • 250 g carne macra
  • 4 picioare de porc
  • 2 frunze de dafin
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi
  • 2 capatani de usturoi
  • sare si piper
  • patrunjel
  • apa

Modul de preparare al piftiei de porc:

Se curata foarte bine capul si picioarele de porc, se spala si se taie bucati. Carnea macra se fierbe intreaga. Se pune intr-o oala de 8 litri toata carnea impreuna cu ceapa, morcovii si o umplem cu apa. Carnea trebuie lasata sa fiarba la foc foarte mic, descoperita. Dupa o jumatate de ora adaugam sare, piper, foile de dafin si o lasam sa fiarba pana scade la jumatate.

Cand carnea este fiarta, dam oala de pe foc, strecuram zeama. Portionam carnea si o punem in castroane. Zeama ramasa se amesteca cu usturoiul maruntit pana capata un gust placut dupa care o strecuram din nou si o punem peste carne. Pentru decor se adauga morcovul taiat rondele si cateva frunze de patrunjel verde.

Se lasa la rece pana se incheaga.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru piftia de porc, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


ITI RECOMANDAM DIN BUCATARIA FAVORITA

VREMEA AZI

  • Bucuresti21 oC
  • Cluj-Napoca19 oC
  • Timisoara23 oC
  • Constanta18 oC
  • Iasi20 oC
  • Oradea24 oC
  • Brasov17 oC
  • Galati21 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 26.05.2017

  • 1 CHF4.1860 Lei
  • 100 HUF1.4839 Lei
  • 1 EUR4.5573 Lei
  • 1 USD4.0641 Lei
  • 1 GBP5.2287 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook