Constantin Bahrin

S-a nascut pe 16 septembrie in comuna Scheia, Iasi.

Harul de a canta il mosteneste de la mama sa, care atunci cand tesea la razboiul de tesut, canta pentru a trece timpul mai usor, iar Constantin era un adevarat concurent...
In scoala primara era vedeta serbarilor scolare. Absolvent al Scolii Populare de Arta, a participat la numeroase festivaluri si concursuri folclorice, ducand cu mandrie melosul cantecului popular din zona noastra catre toate colturile tarii: Calarasi, Brad-Hunedoara, Muntele Gaina Alba, Lipova, Nehoi-Buzau, Caransebes, Alexandria, Bacau. A fost premiant (printre altele) la Draganesti acolo unde a devenit primul moldovean care s-a clasat inaintea oltenilor, obtinand marele premiu la un festival de doine si balade. La Radio Iasi a inregistrat inca din 1985, cu orchestra "Balada" a Casei de Cultura a Studentilor (dirijor: Marinica Botea). Cariera sa artistica a inceput sa prinda contur odata cu primele inregistrari aparute pe piata muzicala. Albumul "Vin cu hora de la Iasi" (1997) l-a propulsat spre o cariera artistica in ascensiune. Au urmat albumele "Din batrani din oameni buni" (2000) si "Bine mai era flacau" (2004), inregistrate cu orchestra "Balada" din Iasi, apoi cele inregistrate la Chisinau "Azi la sfanta sarbatoare" (2007) si "Doamne cum ai lasat omul" (2009), inregistrate cu orchestra "Mugurel" care l-au propulsat printre artistii indragiti ai cantecului popular moldovenesc, dupa cum cateva concerte sunt purtate in suflet si valoreaza mult in cariera.

Se mandreste ca a cantat alaturi de mari orchestre, cu mari dirijori: orchestra "Ciprian Porumbescu" - dirijor Viorel Leanca, orchestra "Rapsozii Botosanilor" - dirijor maestrul Ioan Cobala, orchestra Radio Bucuresti, condusa de regretatul Paraschiv Oprea, orchestrele "Junii Sibiului", "Doina Gorjului", "Maria Tanase" (Craiova), "Lautarii" si "Mugurelul" din Chisinau si nu in ultimul rand orchestra "Balada" din Iasi, dirijor Marinica Botea.
Cele importante concerte la care a participat: "Cerbul de Aur" - Brasov (2004), "Mamaia" (2008), "Maria Tanase" (2003), festivalurile de folclor de la Odessa (2008), Novosibirsk-Rusia-Siberia (1993).

Recomanda prietenilor tai


ITI RECOMANDAM DIN CANTARETI INDRAGITI

ITI RECOMANDAM DIN PROGRAMUL NOSTRU

FAMILIA FAVORIT

FAMILIA FAVORIT

Duminica 20:00

Familia Favorit este o emisiune de divertisment variată, pentru toate gusturile si vârstele, cu personalități, oameni valoroși, artiști indrăgiți și cele mai mari nume, de ieri și de azi, ale scenei românești.

POPAS DE CÂNT ȘI JOC

POPAS DE CÂNT ȘI JOC

Miercuri 06:45

Popas de cânt și joc promovează tinerele talente, fie că e vorba de soliști de muzică populară, formații de dansuri, dar și cercuri de creație tradiționale.

CĂLĂTOR PRIN FOLCLOR

CĂLĂTOR PRIN FOLCLOR

Luni 20:00

 “Călător prin folclor” - o emisiune cu zâmbetul pe buze!

DOR DE CÂNTEC, DOR DE NEAM

DOR DE CÂNTEC, DOR DE NEAM

Marti 10:00

În emisiunea   Dor de cântec, dor de neam , Crina și Alecsia Maria Prața vă propun o incursiune în viața satului românesc.

VREMEA AZI

 • Bucuresti25 oC
 • Cluj-Napoca24 oC
 • Timisoara27 oC
 • Constanta18 oC
 • Iasi23 oC
 • Oradea26 oC
 • Brasov23 oC
 • Galati21 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 03.02.2023

 • 1 EUR4.7627 Lei
 • 100 HUF1.4561 Lei
 • 1 GBP5.4233 Lei
 • 1 USD4.2726 Lei
 • 1 CHF4.2298 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook