Mihai Constantinescu

Mihai Constantinescu s-a nascut pe data de 4 ianuarie 1946 in Bucurest.
Este cantaret roman de muzica usoara. A absolvit Institutul de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti in anul 1973. In anul 1972, termina Scoala Populara de Arta, clasa Florica Orascu. Mihai Constantinescu face parte din corul de copii al Radiodifuziunii, iar in anul 1964 intra in grupul Mondial. In aceasta perioada incep sa-i apara primele piese. Lanseaza piesa "Papusa".
Mihai Constantinescu mai canta cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin. Primele inregistrari sunt facute la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul francez. Titus Munteanu il remarca la una din auditiile organizate de clasa Floricai Orascu
Aparitii si activitatea muzicala
Mihai Constantinescu face parte din trio-ul lansat de Titus Munteanu din care mai fac parte Olimpia Panciu si Marius Teicu. In anul 1999 editeaza in format single "Iubiti si cainii vagabonzi". In anul 2003, unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc cuprinde piese scrise de Mihai Constantinescu
A efectuat turnee in toate tarile ex-socialiste, in Germania, in SUA si in cateva state din V.Europei In 2002, luna mai, primeste Diploma de Onoare in cadrul Galei Muzicii Usoare "O zi printre stele" din partea Ministerului Culturii si Cultelor In 2002, Editura Muzicala a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania ii editeaza un caiet de cantece selectate din slagarele lansate in trei decenii.
Premii

  • 1975, obtine premiul al III-lea la Festivalul Slagarelor de la Dresda cu piesa "Am visat" interpretata de Corina Chiriac
  • 1981, obtine premiul I la emisiunea -concurs «Slagare in devenire» cu piesa «I.E.F.S ura!»

Discografia
1970 - Fluturele / Ce faci tu (EP - Electrecord)
1972- "Un zambet si o floare"
1980- "Mihai Constantinescu"
1982- "Speranta si vis"
1983- "Hei, copilarie"
1985- "Mihai Constantinescu"
1987- "Sunt un om obisnuit"
1990- "Cauta iubirea"
1991- imprima impreuna cu Anastasia Lazariuc "La est si vest de Prut"
1993, tot impreuna cu Anastasia editeaza albumul «Adio tristete»
1994, lanseaza discul "Maria"
1996- "Anotimpurile"
1999- O lume minunata
2000- "Samba, samba"

Recomanda prietenilor tai


ITI RECOMANDAM DIN CANTARETI INDRAGITI

ITI RECOMANDAM DIN PROGRAMUL NOSTRU

FAMILIA FAVORIT

FAMILIA FAVORIT

Duminica 20:00

Familia Favorit este o emisiune de divertisment variată, pentru toate gusturile si vârstele, cu personalități, oameni valoroși, artiști indrăgiți și cele mai mari nume, de ieri și de azi, ale scenei românești.

CEASURI DE FOLCLOR

CEASURI DE FOLCLOR

Miercuri 19:00

Ceasuri de folclor iși propune să redea, prin conținut, calitatea și adevarata valoare a zestrei folclorice românești!

POPAS DE CÂNT ȘI JOC

POPAS DE CÂNT ȘI JOC

Marti 19:00

Popas de cânt și joc promovează tinerele talente, fie că e vorba de soliști de muzică populară, formații de dansuri, dar și cercuri de creație tradiționale.

DISTREAZĂ-TE ROMÂNE!

DISTREAZĂ-TE ROMÂNE!

Sambata 18:00

Emisiunea Distrează-te, române! intră în casele telespectatorilor, la început de săptămâna, să le aducă o seară frumoasă, care să preceadă o saptămână excelentă. 

VREMEA AZI

  • Bucuresti25 oC
  • Cluj-Napoca24 oC
  • Timisoara27 oC
  • Constanta18 oC
  • Iasi23 oC
  • Oradea26 oC
  • Brasov23 oC
  • Galati21 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 05.03.2021

  • 1 EUR4.7627 Lei
  • 100 HUF1.4561 Lei
  • 1 GBP5.4233 Lei
  • 1 USD4.2726 Lei
  • 1 CHF4.2298 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook