Mihai Constantinescu

Mihai Constantinescu s-a nascut pe data de 4 ianuarie 1946 in Bucurest.
Este cantaret roman de muzica usoara. A absolvit Institutul de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti in anul 1973. In anul 1972, termina Scoala Populara de Arta, clasa Florica Orascu. Mihai Constantinescu face parte din corul de copii al Radiodifuziunii, iar in anul 1964 intra in grupul Mondial. In aceasta perioada incep sa-i apara primele piese. Lanseaza piesa "Papusa".
Mihai Constantinescu mai canta cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin. Primele inregistrari sunt facute la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul francez. Titus Munteanu il remarca la una din auditiile organizate de clasa Floricai Orascu
Aparitii si activitatea muzicala
Mihai Constantinescu face parte din trio-ul lansat de Titus Munteanu din care mai fac parte Olimpia Panciu si Marius Teicu. In anul 1999 editeaza in format single "Iubiti si cainii vagabonzi". In anul 2003, unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc cuprinde piese scrise de Mihai Constantinescu
A efectuat turnee in toate tarile ex-socialiste, in Germania, in SUA si in cateva state din V.Europei In 2002, luna mai, primeste Diploma de Onoare in cadrul Galei Muzicii Usoare "O zi printre stele" din partea Ministerului Culturii si Cultelor In 2002, Editura Muzicala a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania ii editeaza un caiet de cantece selectate din slagarele lansate in trei decenii.
Premii

  • 1975, obtine premiul al III-lea la Festivalul Slagarelor de la Dresda cu piesa "Am visat" interpretata de Corina Chiriac
  • 1981, obtine premiul I la emisiunea -concurs «Slagare in devenire» cu piesa «I.E.F.S ura!»

Discografia
1970 - Fluturele / Ce faci tu (EP - Electrecord)
1972- "Un zambet si o floare"
1980- "Mihai Constantinescu"
1982- "Speranta si vis"
1983- "Hei, copilarie"
1985- "Mihai Constantinescu"
1987- "Sunt un om obisnuit"
1990- "Cauta iubirea"
1991- imprima impreuna cu Anastasia Lazariuc "La est si vest de Prut"
1993, tot impreuna cu Anastasia editeaza albumul «Adio tristete»
1994, lanseaza discul "Maria"
1996- "Anotimpurile"
1999- O lume minunata
2000- "Samba, samba"

Recomanda prietenilor tai


ITI RECOMANDAM DIN CANTARETI INDRAGITI

ITI RECOMANDAM DIN PROGRAMUL NOSTRU

Familia Favorit

Familia Favorit

Duminica 20:00

Familia Favorit este o emisiune de divertisment variata, pentru toate gusturile si varstele, cu personalitati, oameni valorosi, artisti indragiti si cele mai mari nume, de ieri si de azi, ale scenei romanesti.

Popas de cant si joc

Popas de cant si joc

Marti 19:00

Popas de cant si joc promoveaza tinerele talente, fie ca e vorba de solisti de muzica populara, formatii de dansuri, dar si cercuri de creatie traditionale.

Distreaza-te romane!

Distreaza-te romane!

Sambata 18:00

Emisiunea Distreaza-te, romane! intra in casele telespectatorilor, la inceput de saptamana, sa le aduca o seara frumoasa, care sa preceada o saptamana excelenta. 

CANTECUL FAVORIT

CANTECUL FAVORIT

Sambata 20:00

VREMEA AZI

  • Bucuresti14 oC
  • Cluj-Napoca11 oC
  • Timisoara13 oC
  • Constanta12 oC
  • Iasi11 oC
  • Oradea12 oC
  • Brasov11 oC
  • Galati12 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 26.03.2019

  • 1 EUR4.7538 Lei
  • 1 GBP5.5344 Lei
  • 1 CHF4.2284 Lei
  • 1 USD4.2013 Lei
  • 100 HUF1.5008 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook