Mihai Constantinescu

Mihai Constantinescu s-a nascut pe data de 4 ianuarie 1946 in Bucurest.
Este cantaret roman de muzica usoara. A absolvit Institutul de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti in anul 1973. In anul 1972, termina Scoala Populara de Arta, clasa Florica Orascu. Mihai Constantinescu face parte din corul de copii al Radiodifuziunii, iar in anul 1964 intra in grupul Mondial. In aceasta perioada incep sa-i apara primele piese. Lanseaza piesa "Papusa".
Mihai Constantinescu mai canta cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin. Primele inregistrari sunt facute la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul francez. Titus Munteanu il remarca la una din auditiile organizate de clasa Floricai Orascu
Aparitii si activitatea muzicala
Mihai Constantinescu face parte din trio-ul lansat de Titus Munteanu din care mai fac parte Olimpia Panciu si Marius Teicu. In anul 1999 editeaza in format single "Iubiti si cainii vagabonzi". In anul 2003, unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc cuprinde piese scrise de Mihai Constantinescu
A efectuat turnee in toate tarile ex-socialiste, in Germania, in SUA si in cateva state din V.Europei In 2002, luna mai, primeste Diploma de Onoare in cadrul Galei Muzicii Usoare "O zi printre stele" din partea Ministerului Culturii si Cultelor In 2002, Editura Muzicala a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania ii editeaza un caiet de cantece selectate din slagarele lansate in trei decenii.
Premii

  • 1975, obtine premiul al III-lea la Festivalul Slagarelor de la Dresda cu piesa "Am visat" interpretata de Corina Chiriac
  • 1981, obtine premiul I la emisiunea -concurs «Slagare in devenire» cu piesa «I.E.F.S ura!»

Discografia
1970 - Fluturele / Ce faci tu (EP - Electrecord)
1972- "Un zambet si o floare"
1980- "Mihai Constantinescu"
1982- "Speranta si vis"
1983- "Hei, copilarie"
1985- "Mihai Constantinescu"
1987- "Sunt un om obisnuit"
1990- "Cauta iubirea"
1991- imprima impreuna cu Anastasia Lazariuc "La est si vest de Prut"
1993, tot impreuna cu Anastasia editeaza albumul «Adio tristete»
1994, lanseaza discul "Maria"
1996- "Anotimpurile"
1999- O lume minunata
2000- "Samba, samba"

Recomanda prietenilor tai


ITI RECOMANDAM DIN CANTARETI INDRAGITI

ITI RECOMANDAM DIN PROGRAMUL NOSTRU

M-am dus cu dorutu-n lume

M-am dus cu dorutu-n lume

Luni 20:00

M-am dus cu dorutu-n lume este o comedie muzicala, care isi propune sa introduca telespectatorul in lumea muzicii populare printr-o alta abordare, cea a umorului.

Am venit cu voie buna

Am venit cu voie buna

Sambata 19:00

La emisiunea Am venit cu voie buna veti asculta cantecele noastre, ale romanilor, surprinse chiar acolo, la ele acasa.

Album distractiv

Album distractiv

Duminica 13:30

Album distractiv este o emisiune de divertisment care isi propune sa aduca in fata publicului telespectator un continut dinamic, prin imbinarea mai multor genuri muzicale.

Popas de cant si joc

Popas de cant si joc

Marti 19:00

Popas de cant si joc promoveaza tinerele talente, fie ca e vorba de solisti de muzica populara, formatii de dansuri, dar si cercuri de creatie traditionale.

VREMEA AZI

  • Bucuresti34 oC
  • Cluj-Napoca33 oC
  • Timisoara37 oC
  • Constanta30 oC
  • Iasi35 oC
  • Oradea36 oC
  • Brasov30 oC
  • Galati34 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 21.07.2017

  • 1 GBP5.1086 Lei
  • 1 CHF4.1326 Lei
  • 100 HUF1.4988 Lei
  • 1 EUR4.5737 Lei
  • 1 USD3.9269 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook