Bulz ardelenesc

Ingrediente necesare pentru bulzul ardelenesc:

  • 600 g malai
  • 1 jumatate kg branza de oaie
  • 3-4 carnati de casa
  • 250 g costita afumata sau kaizer
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 2 l apa
  • sare

Mod de preparare pentru bulzul ardelenesc:

Carnatii se taie in doua-trei bucati, se pun intr-o tigaie cu ulei incins si se lasa sa se rumeneasca. Costita afumata se taie cubulete mici si se pune la prajit.
Apa se pune la incalzit impreuna cu putina sare intr-un ceaun.

Intre timp, malaiul se cerne iar cand apa a inceput sa fiarba se adauga malaiul in ploaie. Primele 5 minute se amesteca continuu, apoi se da focul mai mic si se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand. Cand mamaliga este gata se ia cu o lingura bucati de mamaliga si se pun pe un fund de lemn. Se apasa cu lingura pe bucatile de mamaliga ca sa incapa doua linguri de branza, doua bucati de carnati si costita. Se da o forma rotunda, se aseaza pe o tava unsa cu ulei  si se baga la cuptor  pentru 15 minute. Se scoate tava din cuptor si se rade branza peste bulzurile rumenite. Se serveste cald alaturi de doua oua ochiuri.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de bulz ardelenesc, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

 

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti15 oC
  • Cluj-Napoca5 oC
  • Timisoara7 oC
  • Constanta15 oC
  • Iasi9 oC
  • Oradea7 oC
  • Brasov10 oC
  • Galati11 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 15.12.2017

  • 1 USD3.9285 Lei
  • 1 GBP5.2711 Lei
  • 1 CHF3.9729 Lei
  • 1 EUR4.6346 Lei
  • 100 HUF1.4767 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook