Ciorba ardeleneasca

Ingredientele necesare prepararii ciorbei ardelenesti:

  • 1 kg rasol de vitel
  • 4 cartofi
  • 200 g fasole verde pastai
  • 1 l bors
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • apa

Modul de preparare al ciorbei ardelenesti:

Rasolul de vitel se curata si se pune la fiert cu apa si sarea intr-o oala potrivita. In timpul fierberii se spumeaza.

Intre timp, curatam si spalam ceapa, morcovii, ardeii, fasolea si cartofii. Legumele se taie bucati mari si se pun la fiert impreuna cu rasolul de vitel. Se potriveste cu sare si piper si se lasa in continuare sa fiarba la foc potrivit.

Separat, strecuram borsul si il punem sa fiarba putin, cateva clocote la care adaugam cateva frunze de leustean pentru a-i da o aroma mai speciala. Dupa ce legumele impreuna cu rasolul de vitel au fiert, se scoate rasolul, se desface carnea de pe oase si se taie bucatele. La sfarsit adaugam borsul si carnea.

Servim ciorba ornata cu leustean si patrunjel.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru ciorba ardeleneasca, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti31 oC
  • Cluj-Napoca27 oC
  • Timisoara32 oC
  • Constanta23 oC
  • Iasi30 oC
  • Oradea30 oC
  • Brasov28 oC
  • Galati29 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 18.06.2018

  • 1 EUR4.6662 Lei
  • 100 HUF1.4454 Lei
  • 1 GBP5.3310 Lei
  • 1 CHF4.0360 Lei
  • 1 USD4.0240 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook