Ciorba ardeleneasca

Ingredientele necesare prepararii ciorbei ardelenesti:

  • 1 kg rasol de vitel
  • 4 cartofi
  • 200 g fasole verde pastai
  • 1 l bors
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • apa

Modul de preparare al ciorbei ardelenesti:

Rasolul de vitel se curata si se pune la fiert cu apa si sarea intr-o oala potrivita. In timpul fierberii se spumeaza.

Intre timp, curatam si spalam ceapa, morcovii, ardeii, fasolea si cartofii. Legumele se taie bucati mari si se pun la fiert impreuna cu rasolul de vitel. Se potriveste cu sare si piper si se lasa in continuare sa fiarba la foc potrivit.

Separat, strecuram borsul si il punem sa fiarba putin, cateva clocote la care adaugam cateva frunze de leustean pentru a-i da o aroma mai speciala. Dupa ce legumele impreuna cu rasolul de vitel au fiert, se scoate rasolul, se desface carnea de pe oase si se taie bucatele. La sfarsit adaugam borsul si carnea.

Servim ciorba ornata cu leustean si patrunjel.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru ciorba ardeleneasca, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti30 oC
  • Cluj-Napoca29 oC
  • Timisoara33 oC
  • Constanta26 oC
  • Iasi30 oC
  • Oradea32 oC
  • Brasov26 oC
  • Galati28 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 28.06.2017

  • 1 USD4.0522 Lei
  • 1 GBP5.1664 Lei
  • 1 CHF4.1937 Lei
  • 1 EUR4.5630 Lei
  • 100 HUF1.4757 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook