Ciulama de ciuperci

Ingredientele necesare pentru ciulamaua de ciuperci:

  • 1 kg ciuperci
  • 100 g smantana
  • 2 cepe
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri faina
  • 50 g  unt
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • piper
  • sare

Modul de preparare pentru ciulamaua de ciuperci:

Ciupercile se curata si se spala bine. Le fierbem timp de 30 de minute dupa care le taiem feliute subtiri.

Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei. Cand prinde o culoare aurie punem sarea, ciupercile si lasam in continuare la fiert.
Faina o dizolvam in putina apa rece, astfel incat, sa se pastreze aspectul de pasta.

Dupa ce ciupercile au inceput sa fiarba si apa a scazut adaugam smantana. O mai lasam doua minute si adaugam si pasta obtinuta din cele doua linguri de faina cu putina apa. Amestecam continuu timp de doua minute si o luam de pe foc. O potrivim cu sare si piper.

Untul il taiem cubulete si il adaugam peste ciulama.
La sfarsit punem mararul si patrunjelul tocat marunt. Se serveste calda.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru ciulamaua de ciuperci, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


ITI RECOMANDAM DIN BUCATARIA FAVORITA

VREMEA AZI

  • Bucuresti15 oC
  • Cluj-Napoca5 oC
  • Timisoara7 oC
  • Constanta15 oC
  • Iasi9 oC
  • Oradea7 oC
  • Brasov10 oC
  • Galati11 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 14.12.2017

  • 100 HUF1.4733 Lei
  • 1 CHF3.9757 Lei
  • 1 USD3.9431 Lei
  • 1 EUR4.6327 Lei
  • 1 GBP5.2626 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook