Bila lenesa

Dureri acute în partea dreapta, greata si balonari. Asa începe o colica biliara si este foarte întâlnita la persoanele gurmande. Grasimile, sosurile sau alcoolul sunt doar câteva cauze care declanseaza afectiunea.
O “bila lenesa” este echi¬valentul a ceea ce se numeste dischinezie biliara.

Vezica biliara retine lichidul biliar secretat de ficat si îl elibereaza în intestin dupa fiecare masa, pentru a usura absorbtia alimentelor. Stresul, obosela, diversele boli împiedica însa buna functionare a vezicii biliare.

Tratamente naturale pentru bila lenesa

Papadia: este una dintre cele mai recomandate plante în cazul acestei afectiuni. Se poate folosi sub forma de infuzie, preparata din doua lingurite de planta întreaga peste care adaugam 200 ml apa fierbinte. Se lasa la infuzat 15 minute si este recomandat sa se consume 2-3 cani pe zi timp de 10 zile.

Ulei de masline si suc de lamâie: este bine ca în fiecare dimineata, pe stomacul gol, timp de o luna de zile sa se ia doua linguri de ulei de masline amestecate cu suc de lamâie, dupa care 30 de minute trebuie sa stai culcat pe partea dreapta. Tratamentul se recomanda pe o perioada de doua saptamâni.

Galbenelele: au efect aniinflamatoriu asupra colecistului si normalizeaza secretia de bila si ajuta la varsarea ei în duodent. Tratamentul se face cu tinctura de galbenele pe o perioada de trei saptamâni, timp în care trebuie sa iei câte o lingurita de tinctura diluata în apa, cu 20 de minute înainte de masa. Tinctura se face din 30 g de flori de galbenele care sunt introduse într-o sticla de un litru, peste care se toarna 100 ml alcool de 70-80 grade. Se lasa la macerat timp de doua saptamâni.

Pelinul: confera o digestie buna si trateaza dischinezia biliara. Luati înainte de masa o jumatate de lingurita de tinctura de pelin. Tinctura de pelin se face din 15 linguri de pelin peste care adaugam 400 ml alcool de 50 de grade. Se lasa doua saptamâni la macerat dupa care se filtreaza si se ia de trei ori pe zi timp de trei saptamâni.

Sucul de ridiche neagra cu miere de albine: acest amestec stimuleaza evacuarea veziculei biliare. Acest amestec se face dintr-o ridiche taiata pe orizontal. În miezul ei se face o adâncitura care se umple cu miere de albine. Aceasta ridiche se amplaseaza deasupra unei cani cu diametrul ceva mai mic decât al ridichei si se lasa pentru cel putin o zi. Mierea va interactiona cu ridichea si în interiorul canii se va acumula un lichid care este de fapt sucul de ridiche.Procedeul se repeta de trei ori.

Recomanda prietenilor tai


ITI RECOMANDAM DIN FARMACIA NATURII

ITI RECOMANDAM DIN PROGRAMUL NOSTRU

DINCOLO DE CÂNTEC

DINCOLO DE CÂNTEC

Joi 16:00

Aflati ce este dincolo de cântec cu Raluca Diaconu, intr-o serie de interviuri realizate cu cei mai buni artisti ai tarii, cele mai frumoase voci, cei mai iubiti oameni

REPERE ROMANESTI

REPERE ROMANESTI

Joi 22:00

O emisiune despre oameni şi locuri, o călătorie în timp şi spaţiu!

VREMEA AZI

  • Bucuresti25 oC
  • Cluj-Napoca24 oC
  • Timisoara27 oC
  • Constanta18 oC
  • Iasi23 oC
  • Oradea26 oC
  • Brasov23 oC
  • Galati21 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 19.03.2024

  • 1 EUR4.7627 Lei
  • 100 HUF1.4561 Lei
  • 1 GBP5.4233 Lei
  • 1 USD4.2726 Lei
  • 1 CHF4.2298 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook