Ciorba de fasole

Ingredientele necesare pentru ciorba de fasole:

  • 200-300 g fasole boabe
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 1radacina patrunjel
  • 6 rosii oparite si decojite
  • 6 linguri de ulei
  • cimbru
  • sare
  • 1 foaie de dafin
  • leustean

Modul de preparare al ciorbei de fasole:

Fasolea se lasa cu o zi inainte la inmuiat intr-un vas cu apa calduta. A doua zi, fasolea se pune intr-o oala cu apa rece la fiert. Intre timp se mai pune le fiert o oala cu apa. Fasolea se lasa sa dea in clocot 20 de minute, se strecoara apa si boabele ramase se pun in oala cu apa clocotita. Se repeta procedura de doua-trei ori. Dupa ce a inceput sa dea in clocot adaugam zarzavatul tocat marunt si foaia de dafin si o lasam la fiert la foc mediu.

Dupa ce fasolea s-a fiert o potrivim cu sare si  facem o prajeala din ceapa si ulei. Dupa ce s-a calit ceapa adaugam rosiile taiate marunt, rantasul obtinut il punem peste ciorba si o mai lasam circa cinci-zece minute la foc. Cand ciorba e gata se pune leusteanul si cimbrul.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru ciorba de fasole, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

 
 

 

Recomanda prietenilor tai


ITI RECOMANDAM DIN BUCATARIA FAVORITA

VREMEA AZI

  • Bucuresti35 oC
  • Cluj-Napoca32 oC
  • Timisoara34 oC
  • Constanta30 oC
  • Iasi33 oC
  • Oradea33 oC
  • Brasov30 oC
  • Galati34 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 20.08.2017

  • 100 HUF1.5110 Lei
  • 1 EUR4.5883 Lei
  • 1 GBP5.0360 Lei
  • 1 CHF4.0606 Lei
  • 1 USD3.9066 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook