Acum pe Favorit TV: 16:30 Favoritii sunteti voi   |   Programul următor: 20:00 Paharul Favorit   |    Vezi tot programul

 

Drob de miel


 
Drob de miel

Ingrediente

  • un kg organe de miel (ficat, splină, plămân, inima)
  • patru legături de ceapă verde
  • două legături pătrunjel
  • 150 ml lapte
  • două felii de pâine mai veche
  • opt ouă fierte tari
  • patru ouă crude
  • şase linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Organele se spală bine în câteva ape, până când apa rămâne curată. Se pun în oţet cu apă şi sare şi se lasă 30 de minute.

Se pune pe foc o oală mare cu apă, după ce a început să fiarbă se adaugă organele. Se lasă 5 minute după care se schimbă apa şi se pun din nou la foc înca 35-40 de minute.

Între timp, se toacă ceapa, patrunjelul mărunt şi se fărâmiţează patru ouă fierte.

Pâinea se pune la înmuiat cu puţin lapte.

După ce sunt gata organele, se scurg bine şi se lasă să se răcească, apoi, se toacă cu cuţitul cât mai mărunt.

Ceapa se pune la călit în ulei încins. Când ceapa a început să se pătrundă se adaugă organele şi se lasă la prăjit la foc mediu pentru 15 minute, amestecând continuu.

Când sunt gata, se adaugă pătrunjelul, ouăle tocate si pâinea stoarsă. Se amestecă bine, se condimentează cu sare, piper şi se lasă să se răcească.

Peste compoziţie se pun trei ouă bătute cu o furculiţă. Se amestecă bine.

Într-o tavă tapetata cu ulei se pune un sfert din compoziţie, după care, se pun patru ouă fierte întregi şi se pune şi restul de compoziţie, încât să acopere ouăle.

Se bate şi ultimul ou rămas şi se unge drobul cu el.

Se bagă tava la cuptorul încins în prealabil la 180 grade şi se lasă în jur de 50 de minute.

Poftă bună!

« Înapoi la Bucătăria favorită


Tu ce părere ai?



Alte recomandări de bucătăria favorită


 

Programul nostru

Vineri, 31 Oct. 2014
Tradiţii şi obiceiuri Buătăria favorită Farmacia naturii
 
Am venit cu voie bună
Ora veseliei
 
N24 plus National FM Tourist Center Crişana National TV
Inapoi sus