Eclere

Ingrediente necesare pentru prepararea eclerelor:

  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa
  • sare
  • ingrediente crema:
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • 1/2 pachet unt
  • ciocolata

Mod de preparare al eclerelor:

Intr-o oala se amesteca apa cu uleiul, sarea si se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba in clocot se adauga faina(toata odata), se amesteca bine si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga pe rand ouale, si se amesteca pana cand acestea se incorporeaza.
Astfel, cu ajutorul unui cornet se fac fasii lungi, de aproximativ 10-12 cm si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se baga la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade si se lasa pana se umfla si se rumenesc usor.

Separat, ouale se freaca cu zaharul, apoi se adauga faina. Compozitia obtinuta se pune peste laptele fierbinte si se lasa la foc mic, amestecand continuu cu un tel, pana cand se ingroasa si nu se mai simte faina. Se da jos de pe foc si se pune untul si vanilia, apoi se da la rece.
Dupa ce s-au copt eclerele, se lasa la racit, apoi se taie in doua, dar nu de tot si se umplu cu crema de vanilie.
La final le glazuram cu ciocolata topita.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de eclere, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

 
 

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti29 oC
  • Cluj-Napoca26 oC
  • Timisoara28 oC
  • Constanta25 oC
  • Iasi29 oC
  • Oradea28 oC
  • Brasov26 oC
  • Galati27 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 28.05.2018

  • 1 GBP5.2780 Lei
  • 1 USD3.9524 Lei
  • 1 CHF3.9799 Lei
  • 100 HUF1.4479 Lei
  • 1 EUR4.6288 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook