Gogosi aromate

 Ingrediente gogosi aromate

  • 30 g drojdie
  • un kg faina
  • 200 g zahar
  • esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar vanilat pentru decor

Mod de preparare:

Se cerne faina intr-un lighean incapator. Se face o gaura in mijloc si adaugam drojdia frecata cu o lingurita de zahar, ulei, sare, esenta de rom si coaja de portocala si coaja de lamaie. Se framanta bine pana obtinem un aluat ca de cozonac. Se lasa la crescut circa 30 de minute. Dupa ce coca a crescut intindem o foaie de jumatate de centimetru grosime. Taiem cu un pahar discuri potrivit de mari si le lasam sa creasca circa 20 de minute.

Dupa ce aluatul s-a dospit, punem tigaia cu uleiul la incins. Se ia fiecare gogoasa cu o spatula se introduc in tigaie si le prajim pe ambele parti. Le scoatem pe o hartie absorbanta.

Zaharul pudra se amesteca cu doua linguri de zahar vanilat. Se da fiecare gogoasa prin zahar si se servesc calde.

Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


ITI RECOMANDAM DIN BUCATARIA FAVORITA

VREMEA AZI

  • Bucuresti24 oC
  • Cluj-Napoca16 oC
  • Timisoara19 oC
  • Constanta22 oC
  • Iasi19 oC
  • Oradea16 oC
  • Brasov17 oC
  • Galati22 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 24.09.2017

  • 1 USD3.8316 Lei
  • 100 HUF1.4834 Lei
  • 1 GBP5.1944 Lei
  • 1 EUR4.5950 Lei
  • 1 CHF3.9559 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook