Pandispan cu nuca

Ingrediente pentru prepararea pandispanului cu nuca:

  • 8 oua
  • 350 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri apa clocotita
  • visine din compot
  • 300 gr nuci
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • esenta de rom
  • sare

Mod de preparare al pandispanului cu nuca:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu ajutorul unui mixer impreuna cu un praf de sare. Se adauga putina zeama de lamaie si se mixeaza in continuare. Se adauga zaharul si se incorporeaza bine.
Galbenusurile se amesteca cu putina sare si cu 2 linguri de zahar, pana se omogenizeaza bine. Se pune apa fierbinte si se amesteca usor, se incorporeaza apoi si uleiul. Galbenusurile se amesteca usor in compozitia de albusuri, se adauga faina treptat si se amesteca de jos in sus. Se pune coaja de lamaie si esenta de rom, se amesteca, dupa care se pun trei sferturi din compozitie in tava tapetata ci hartie de copt, se presara visinele si miezul de nuca, apoi se pune si restul compozitiei.
Se baga la cuptor pentru circa jumatate de ora, se face testul cu scobitoarea, iar daca scobitoarea este curata, se scoate prajitura si se lasa sa se raceasca.
Se taie cand s-a racit si se poate adauga pe deasupra zahar pudra, dupa gust!

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru pandispanul cu nuca, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti34 oC
  • Cluj-Napoca33 oC
  • Timisoara37 oC
  • Constanta30 oC
  • Iasi35 oC
  • Oradea36 oC
  • Brasov30 oC
  • Galati34 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 21.07.2017

  • 1 GBP5.1086 Lei
  • 1 CHF4.1326 Lei
  • 100 HUF1.4988 Lei
  • 1 EUR4.5737 Lei
  • 1 USD3.9269 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook