Piftie de cocos

Ingredientele necesare prepararii unei piftii de cocos:

  • 1 cocos de 1.5-2 kg
  • 2-3 cepe
  • 2-3 radacini de patrunjel
  • 1-2 morcovi
  • 5-6 catei de usturoi
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • patrunjel 

Modul de preparare al piftiei de cocos:

Se spala carnea, apoi se taie in bucati si se pune la fiert. Se ia spuma se adauga ceapa, morcovii si patrunjelul. Se pune apa cat sa acopere carnea si 3-4 degete deasupra. Se fierb la foc mic 2-3 ore. Carnea se scoate dar ghearele, capul si gatul se mai fierb o jumatate de ora.

Cu cateva minute inainte de a se lua de pe foc se pun foile de dafin, piperul si sarea. Carnea se desprinde de pe oase si se pune in farfurii adanci.

Zeama se lasa sa se limpezeasca, se strecoara apoi se pune usturoiul pisat. Se lasa 10 minute si se strecoara iarasi. Carnea se orneaza cu patrunjel, se pune deasupra zeama si se da la rece.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru piftie de cocos, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti15 oC
  • Cluj-Napoca5 oC
  • Timisoara7 oC
  • Constanta15 oC
  • Iasi9 oC
  • Oradea7 oC
  • Brasov10 oC
  • Galati11 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 15.12.2017

  • 1 USD3.9285 Lei
  • 1 GBP5.2711 Lei
  • 1 CHF3.9729 Lei
  • 1 EUR4.6346 Lei
  • 100 HUF1.4767 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook