Piftie de cocos
Ingredientele necesare prepararii unei piftii de cocos:
- 1 cocos de 1.5-2 kg
- 2-3 cepe
- 2-3 radacini de patrunjel
- 1-2 morcovi
- 5-6 catei de usturoi
- foi de dafin
- sare
- piper
- patrunjel
Modul de preparare al piftiei de cocos:
Se spala carnea, apoi se taie in bucati si se pune la fiert. Se ia spuma se adauga ceapa, morcovii si patrunjelul. Se pune apa cat sa acopere carnea si 3-4 degete deasupra. Se fierb la foc mic 2-3 ore. Carnea se scoate dar ghearele, capul si gatul se mai fierb o jumatate de ora.
Cu cateva minute inainte de a se lua de pe foc se pun foile de dafin, piperul si sarea. Carnea se desprinde de pe oase si se pune in farfurii adanci.
Zeama se lasa sa se limpezeasca, se strecoara apoi se pune usturoiul pisat. Se lasa 10 minute si se strecoara iarasi. Carnea se orneaza cu patrunjel, se pune deasupra zeama si se da la rece.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru piftie de cocos, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!