Placinta cu carne de pui

Ingrediente

  • doua foi aluat foietaj
  • un kg carne tocata de pui
  • doua cepe
  • cinci oua
  • o cana gris
  • patru linguri ulei
  • un galbenus
  • patru linguri lapte
  • doua linguri faina pentru tapetat
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru placinta cu carne de pui

Se curata si se toaca ceapa marunt, dupa care se pune la calit în ulei încins. Când ceapa începe sa se patrunda se adauga carnea tocata, sarea si piperul. Se amesteca bine si se lasa la foc mic, aproximativ o jumatate de ora, pâna începe sa-si schimbe culoarea. Când este gata se ia de pe foc si se lasa la racit.

Între timp, se bat cinci oua si se amesteca cu carnea racita. Se aseaza într-o tava tapetata cu ulei si faina, prima foaie, peste care se presara un strat subtire de gris. Se pune amestesul de carne peste prima foaie, dupa care se pune si a doua foaie. Separat, se face un amestec dintr-un galbenus de ou cu cele patru linguri de lapte si se întinde pe deasupra foii superioare.

Tava se baga la cuptorul încins în prealabil la 180 grade si se lasa în jur de jumatate de ora. Atunci cand placinta începe sa se desprinda de pe marginile tavii înseamna ca e gata.

Se scoate din cuptor se da la rece o jumatate de ora, apoi se taie în patratele potrivite.

Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti22 oC
  • Cluj-Napoca14 oC
  • Timisoara18 oC
  • Constanta21 oC
  • Iasi22 oC
  • Oradea15 oC
  • Brasov15 oC
  • Galati22 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 23.09.2017

  • 1 USD3.8316 Lei
  • 100 HUF1.4834 Lei
  • 1 GBP5.1944 Lei
  • 1 EUR4.5950 Lei
  • 1 CHF3.9559 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook