Prajitura cu crema de portocale

Ingredientele necesare prepararii blatului pentru prajitura cu crema de portocale:

  • 6 oua
  • 75 g faina
  • 75 g amidon
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 varf de cutit de sare

Ingredientele necesare prepararii cremei de portocale:

  • 500 ml lapte
  • 60 g amidon
  • 6 galbenusuri de oua
  • 150 g zahar
  • coaja de la o portocala
  • vanilie

Ingredientele necesare prepararii siropului:

  • 150 ml suc de portocale
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa

Ingredientele necesare prepararii glazurii:

  • 300 g ciocolata
  • nuca de cocos

Modul de preparare al blatului prajiturii:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Ouale, zaharul si sarea se pun intr-un vas si se amesteca cu ajutorul unui mixer, timp de 15 minute. Peste compozitie se pune printr-o sita faina si amidonul, incorporandu-se usor in compozitia de oua, amestecand de jos in sus. Apoi, se adauga esenta de vanilie. Se unge forma cu unt, dupa care punem compozitia in ea, si se o lasam la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.

Modul de preparare al cremei:

Se pun la fiert 300 ml lapte intr-o cratita impreuna cu vanilia si cu coaja de portocala.

Separat, intr-un alt vas se amesteca galbenusurile cu zaharul , si se bat bine pana devin cremoase. Treptat, se adauga amidonul, apoi laptele ramas de la blat si se amesteca continuu pana cand se obtine o compozitie omogena, fara cocoloase, apoi se pune laptele aromatizat si se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand se ingroasa. Cand este gata, se da jos de pe foc si se pune compozitia intr-un recipient larg, se acopera vasul cu o folie, astfel incat sa nu se formeze o crusta la suprafata.

Modul de preparare al siropului:

Se topeste zaharul impreuna cu apa, la foc potrivit, si se adauga sucul de portocala. Se lasa pe foc circa 7 minute dupa care se lasa sa se raceasca.

Blatul in forma de stea se taie in doua sau trei straturi, se insiropeaza bine cu siropul de portocala si se intine crema. Se lasa la frigider aproape o ora.

Intre timp, se pregateste glazura de ciocolata. Se pune intr-un bain-marie bucatile de ciocolata, si se lasa sa se topeasca. Dupa ce s-a topit se pune peste prajitura. Se lasa la racit si se orneaza prajitura cu fulgi de nuca de cocos.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru prajitura cu crema de portocale, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

 
 

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti30 oC
  • Cluj-Napoca29 oC
  • Timisoara33 oC
  • Constanta26 oC
  • Iasi30 oC
  • Oradea32 oC
  • Brasov26 oC
  • Galati28 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 28.06.2017

  • 1 USD4.0522 Lei
  • 1 GBP5.1664 Lei
  • 1 CHF4.1937 Lei
  • 1 EUR4.5630 Lei
  • 100 HUF1.4757 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook