Prajitura cu suc de rosii

Ingrediente pentru foi

  • 15 linguri de zahar
  • 15 linguri de ulei
  • 15 linguri de suc de rosii
  • o lingurita amoniac
  • faina cât cuprinde
  • sare

Ingrediente pentru crema

  • un pachet margarina
  • 300 g zahar pudra
  • patru linguri gris
  • doua plicuri de zahar vanilat
  • zeama de la o lamâie
  • gem de prune sau caise
  • 200 g nuci prajite
  • 100 ml apa

Mod de preparare foi

Se face un aluat din faina, zahar, suc de rosii, amoniac si sare. Se framânta bine dupa care aluatul se împarte în patru. Se întind patru foi cu un sucitor si se coc pe dosul tavii.
Se încinge cuptorul la 170-180 de grade si înainte de a introduce tava în cuptor, foile se înteapa din loc în loc cu o furculita. Se lasa la cuptor circa 7-10 minute si se verifica. Daca la margini a început sa capete cuoarea maronie, este semn ca foaia pentru prajitura cu suc de rosii este gata.

Mod de preparare crema

Grisul se fierbe împreuna cu apa amestecând continuu si se lasa la racit.
Margarina se freaca cu 250 g zahar. Se adauga treptat grisul, zaharul vanilat si zeama de la o lamâie.

La final, prajitura cu suc de rosii se monteaza astfel:
Între foi se pun doua straturi de crema, iar la mijloc un strat de gem cu nuci (foaie-crema-foaie-gem-foaie-crema-foaie).
Se pudreaza cu zahar si se da la rece. Se taie a doua zi.

Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti25 oC
  • Cluj-Napoca24 oC
  • Timisoara27 oC
  • Constanta18 oC
  • Iasi23 oC
  • Oradea26 oC
  • Brasov23 oC
  • Galati21 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 26.04.2024

  • 1 EUR4.7627 Lei
  • 100 HUF1.4561 Lei
  • 1 GBP5.4233 Lei
  • 1 USD4.2726 Lei
  • 1 CHF4.2298 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook