Tort de ciocolata

Ingrediente necesare pentru blatul tortului de ciocolata:

  • 400 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 5 linguri mari cacao
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de soda
  • 240 ml lapte batut
  • 120 ml ulei
  • 2 oua mari
  • esenta vanilie
  • cafea neagra fierbinte(o cafea mare)

Ingrediente necesare pentru crema de unt a tortului de ciocolata:

  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 250 gr zahar pudra
  • 120 ml lapte
  • 1 albus de ou
  • esenta vanilie
  • zeama de la o lamaie

Ingrediente necesare pentru ganache-ul de ciocolata al tortului:

  • 150gr ciocolata
  • 80ml smantana lichid

Modul de preparare al tortului de ciocolata:

Se incalzeste cuptorul la 180”C. Apoi, intr-un vas mare amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul, cacao, praful de copt si bicarbonatul). Cu ajutorul unui tel se amesteca foarte bine aceasta compozitie.
Separat amestecam ingredientele lichide, laptele batut, uleiul, ouale si esenta de vanilie. Adaugam ingredientele lichide intr-un bol cu cele uscate si amestecam pana la incorporare totala. Apoi punem cafeaua fierbinte usor pana se incorporeaza perfect.

Tapetam o forma de tort mare, fie cu hartie de copt fie unt si faina si turnam compozitia. Dam la cuptor pentru aprox 35-40minute (atentie, nu deschieti cuptorul mai devreme de 30 minute) apoi faceti testul cu scobitoarea. Lasam la racit complet si intre timp facem crema ganache de ciocolata si crema de unt.

Ganache de ciocolata:
Punem pe aburi ciocolata la topit si adaugam smantana lichida. Cind ciocolata s-a topit, amestecam bine si lasam la racit.

Crema de unt
Se mixeaza untul pana devine moale si apoi treptat adaugam zaharul pudra alternand cu laptele si zeama de lamaie. La sfarsit adaugam albusul batut spuma si esenta de vanilie.

Blatul de imparte in doua, trei sau chiar 4 bucati egale, taiate orizontal. Se alege numarul de bucati in functie de cat de inalt este tortul ( daca ati ales o tava mai mica acesta va fi mai intalt). Crema de unt se va aplica intre bucatile de blat iar crema ganache va decora tortul in exterior.

Decorarea tortului se realizeaza cu un cutit bont. Crema va fi distribuita dreptat, iar tortul intors pe fiecare parte, pentru a distribui crema cu ajutorul cutitului. Dupa aceasta operatiune, tortul de ciocolata se lasa la racit cateva ore.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru tort de ciocolata, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

 
 

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti25 oC
  • Cluj-Napoca24 oC
  • Timisoara27 oC
  • Constanta18 oC
  • Iasi23 oC
  • Oradea26 oC
  • Brasov23 oC
  • Galati21 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 02.05.2024

  • 1 EUR4.7627 Lei
  • 100 HUF1.4561 Lei
  • 1 GBP5.4233 Lei
  • 1 USD4.2726 Lei
  • 1 CHF4.2298 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook