Turte de post

Ingrediente necesare pentru aluatul pentru turta:

  • 700 g faina
  • doua linguri de ulei pentru uns tava
  • apa
  • sare
  • ulei

Ingrediente necesare pentru sirop:

  • 350 g zahar sau miere
  • o cana de ceai de tei ( sau trandafiri)

Ingrediente necesare pentru glazura:

  • 200 g miez de nuca
  • 150 g zahar pudra

Mod de preparare turta de post:

Se framanta un aluat din apa, sare si faina. Se intinde o foaie subtire care se taie cu un pahar. Tava se unge cu ulei se pun turtele in tava si se baga la cuptor.Dupa ce s-au copt se lasa la racit.

Intre timp, se fierbe zaharul cu ceaiul  si se face un sirop consistent, dupa care il lasam la rece. Dupa ce turtele s-au racit le inmuiem in sirop, peste care presaram nuca si zahar pudra.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de turte de post, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

 
 

 

Recomanda prietenilor tai


ITI RECOMANDAM DIN BUCATARIA FAVORITA

VREMEA AZI

  • Bucuresti25 oC
  • Cluj-Napoca24 oC
  • Timisoara27 oC
  • Constanta18 oC
  • Iasi23 oC
  • Oradea26 oC
  • Brasov23 oC
  • Galati21 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 19.04.2024

  • 1 EUR4.7627 Lei
  • 100 HUF1.4561 Lei
  • 1 GBP5.4233 Lei
  • 1 USD4.2726 Lei
  • 1 CHF4.2298 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook