Vrabioara de vita

Ingrediente:

  • 500 g vrabioara de vita
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 lingura de faina
  • 150 ml ulei
  • 1 pahar vin rosu
  • 2 linguri bulion
  • 4 rosii
  • 2 cani de apa
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • apa

Mod de preparare pentru vrabioara de vita:

Vrabioara se spala, se curata de pielite si se taie in felii de aceeasi marime, care apoi se bat putin cu ciocanul de snitele, se trec prin faina si se prajesc in 100 ml ulei incins. Morcovul si ceapa se curata, se taie in fisii subtiri, se pun peste uleiul in care au fost prajite vrabioarele. Dupa ce s-au calit se pun in cratita peste vrabioare.

Separat, in uleiul ramas se caleste faina impreuna cu bulionul dizolvat cu apa. Se adauga sarea si totul se fierbe o jumatate de ora, dupa care se strecoara in cratita cu vrabioare si zarzavat si se lasa sa fiarba in continuare.

Rosiile se oparesc, se curata de coaja, se taie marunt si se pun si ele, impreuna cu vinul, piperul pisat si sarea, peste carne. Cratita se introduce in cuptorul incins si se lasa 20-25 de minute. La sfarsit se adauga patrunjel.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru reteta de vrabioara de vita, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti34 oC
  • Cluj-Napoca33 oC
  • Timisoara37 oC
  • Constanta30 oC
  • Iasi35 oC
  • Oradea36 oC
  • Brasov30 oC
  • Galati34 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 28.07.2017

  • 1 CHF4.0643 Lei
  • 100 HUF1.4944 Lei
  • 1 USD3.8936 Lei
  • 1 EUR4.5656 Lei
  • 1 GBP5.1158 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook