Branzoaice

Ingredientele necesare prepararii aluatului branzoaicelor:

  • 1 kg faina
  • 200 gr zahar
  • 14 gr drojdie uscata
  • 6 oua
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei un praf sare

Ingredientele necesare pentru umplutura:

  • 1 kg branza vaci
  • 200 gr zahar
  • 4 oua esenta vanilie
  • Zahar vanilat

Ingredientele necesare pentru uns:

  • 2 galbenus
  • 5 linguri zahar

Modul de preparare al branzoaicelor:

Punem intr-un castron faina, sarea si drojdia. Adaugam ouale batute cu zaharul, uleiul si laptele caldut.

Facem un aluat pe care il vom lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Presaram fain ape masa si rasturnam aluatul. Framantam pana obtinem un aluat usor de modelat, care nu se lipeste de maini.
Il impartim in 16-18 bile rotunde. Intindem fiecare bila de aluat pana obtinem un cerc. Facem sase crestaturi lasand centrul necrestat. Amestecam branza cu zaharul, ouale si zaharul. Compozitia nu trebuie sa fie foarte moale fiindca va curge in cuptor.

Asezam in centrul cercului cate doua linguri de compozitie. Adunam mai intai trei petale (una da, una nu) deasupra umpluturii. Apoi aducem si celelalte trei petale formand o forma asemanatoare unui trandafir.
Ungem deasupra cu galbenusul batut cu lapte, Dam la cuptorul incins la 200 grade pana se rumenesc frumos.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru branzoaice, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

 
 

 

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti32 oC
  • Cluj-Napoca23 oC
  • Timisoara21 oC
  • Constanta29 oC
  • Iasi28 oC
  • Oradea20 oC
  • Brasov28 oC
  • Galati31 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 25.06.2018

  • 1 GBP5.3249 Lei
  • 1 EUR4.6686 Lei
  • 1 CHF4.0461 Lei
  • 100 HUF1.4420 Lei
  • 1 USD4.0026 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook