Budinca cu pere

Inrediente:

-          150 g orez

-          un kg pere

-          100 g zahar pentru pere

-          100 g zahar pentru orez

-          150 g nuci taiate marunt

-          50 g stafide

-          100 g unt

-          o lingura pesmet

-          un pliculet zahar vanilat

-          esenta de rom

Mod de preparare:

 

Se curata perele de coaja si se pun la fiert cu zaharul, pâna scade toata zeama.

Separat, se fierbe orezul ales si spalat si se îndulceste cu zahar si se aromatizeaza cu esenta de rom si zahar vanilat.

Se tapeteaza o tava cu hârtie de copt, se presara în tava pesmetul, si se aseaza un rând de orez, un rând de pere, si unul de nuci.

Ultimul rând este pus din orez si presarat cu stafide.  Untul se pune pe deasupra si se baga tava la cuptorul încins la 200 grade.

Se poate servi atât calda cât si rece.

Pofta buna!

 

 

Recomanda prietenilor tai


ITI RECOMANDAM DIN BUCATARIA FAVORITA

VREMEA AZI

  • Bucuresti24 oC
  • Cluj-Napoca20 oC
  • Timisoara21 oC
  • Constanta19 oC
  • Iasi19 oC
  • Oradea19 oC
  • Brasov20 oC
  • Galati21 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 21.10.2017

  • 1 CHF3.9646 Lei
  • 100 HUF1.4922 Lei
  • 1 USD3.8945 Lei
  • 1 EUR4.5975 Lei
  • 1 GBP5.1203 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook