Chiftelute de dovlecei

Ingredientele necesare prepararii chiftelutelor din dovlecei:

  • doi dovlecei potriviti
  • trei oua
  • doua linguri faina
  • 150 g pesmet
  • ulei (pentru prajit)
  • un catel de usturoi zdrobit si taiat
  • marar
  • sare

Mod de preparare al chiftelutelor de dovlecei:

Dovleceii se curata de coaja si de seminte si se dau prin razatoarea mica. Se lasa la scurs aproximativ o jumatate de ora, impreuna cu un praf de sare intr-o strecuratoare. Dupa ce s-au scurs, se adauga usturoiul zdrobit, sarea, mararul tocat marunt, un ou batut bine si cele doua linguri de faina. Se amesteca bine si se fac bilute din compozitia obtinuta. Celelalte doua oua se bat bine prin care se dau bilutele de dovlecei, apoi prin pesmet si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti, apoi se scot pe un prosop de bucatarie absorbant.

Se servesc calde sau reci, alaturi de un sos.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru chiftelute de dovlecei, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti24 oC
  • Cluj-Napoca16 oC
  • Timisoara19 oC
  • Constanta22 oC
  • Iasi19 oC
  • Oradea16 oC
  • Brasov17 oC
  • Galati22 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 24.09.2017

  • 1 USD3.8316 Lei
  • 100 HUF1.4834 Lei
  • 1 GBP5.1944 Lei
  • 1 EUR4.5950 Lei
  • 1 CHF3.9559 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook