Chiftelute de dovlecei

Ingredientele necesare prepararii chiftelutelor din dovlecei:

  • doi dovlecei potriviti
  • trei oua
  • doua linguri faina
  • 150 g pesmet
  • ulei (pentru prajit)
  • un catel de usturoi zdrobit si taiat
  • marar
  • sare

Mod de preparare al chiftelutelor de dovlecei:

Dovleceii se curata de coaja si de seminte si se dau prin razatoarea mica. Se lasa la scurs aproximativ o jumatate de ora, impreuna cu un praf de sare intr-o strecuratoare. Dupa ce s-au scurs, se adauga usturoiul zdrobit, sarea, mararul tocat marunt, un ou batut bine si cele doua linguri de faina. Se amesteca bine si se fac bilute din compozitia obtinuta. Celelalte doua oua se bat bine prin care se dau bilutele de dovlecei, apoi prin pesmet si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti, apoi se scot pe un prosop de bucatarie absorbant.

Se servesc calde sau reci, alaturi de un sos.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru chiftelute de dovlecei, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti4 oC
  • Cluj-Napoca2 oC
  • Timisoara3 oC
  • Constanta5 oC
  • Iasi2 oC
  • Oradea3 oC
  • Brasov1 oC
  • Galati3 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 18.12.2017

  • 1 USD3.9285 Lei
  • 1 GBP5.2711 Lei
  • 1 CHF3.9729 Lei
  • 1 EUR4.6346 Lei
  • 100 HUF1.4767 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook