Papanasi

Ingrediente:

  • 500 g brânza proaspata si grasa de vaci
  • trei oua
  • 250 g faina
  • 100 g zahar
  • o lingurita bicarbonat de sodiu stins în trei lingurite zeama de lamâie
  • coaja rasa de la o lamâie
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • smântâna
  • dulceata

Mod de preparare pentru papanasi:

Brânza de vaci se amesteca cu un praf de sare, cu coaja de la lamâie si cu trei galbenusuri si zaharul. Se adauga bicarbonatul stins. Albusurile se bat spuma, se adauga peste compozitie cu miscari usoare, apoi, 200 g faina pe care o amestecam de jos în sus (restul urmând sa fie folosita la formarea papanasilor).

Se amesteca toate ingredientele si se formeaza bilute pe care le apasam cu degetul pe centru.

Între timp se pune uleiul la încins si se prajesc papanasi pe ambele parti pâna se rumenesc (flacara sa fie la jumatate, altfel nu se prajesc si în interior).

Se servesc calzi cu smântâna si dulceata.

Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti15 oC
  • Cluj-Napoca5 oC
  • Timisoara7 oC
  • Constanta15 oC
  • Iasi9 oC
  • Oradea7 oC
  • Brasov10 oC
  • Galati11 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 16.12.2017

  • 1 USD3.9285 Lei
  • 1 GBP5.2711 Lei
  • 1 CHF3.9729 Lei
  • 1 EUR4.6346 Lei
  • 100 HUF1.4767 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook