Invartita cu mac

Ingredientele necesare prepararii aluatului:

  • 3 cesti de faina
  • 2 oua, din care unul pentru uns
  • 1 lingurita de drojdie
  • 2 linguri de unt topit
  • 1 ceasca de lapte caldut
  • 1 pahar zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1 praf sare

Ingredientele necesare prepararii umpluturii:

  • 500 gr mac
  • 1 ceasca zahar
  • 2 cani lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat

Modul de preparare al prajiturii:

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta pana obtineti o compozitie omogena si elastica. Se lasa la dospit intr-un loc caldut 2-3 ore.
Se pregateste umplutura. Macinati macul si puneti laptele pe foc cu zahar si zahar vanilat. Cand laptele s-a incalzit, adaugati macul macinat si amestecati pana se leaga.
Intindeti aluatul intr-o foaie mare dreptunghiulara si ungeti-o cu umplutura racita. Rulati foaia pe lungime, iar la final, adunati-o sub forma de melc. Puneti-o intr-o tava de aragaz (iese mare), tapetata cu hartie de copt si ungeti-o cu ou batut. Se da 15 minute la 220 grade C, apoi 45 de minute la 180 grade C, acoperita cu hartie de copt.

Se serveste rece.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru prajitura invartita cu mac, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti14 oC
  • Cluj-Napoca12 oC
  • Timisoara14 oC
  • Constanta18 oC
  • Iasi9 oC
  • Oradea15 oC
  • Brasov10 oC
  • Galati13 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 24.10.2017

  • 1 GBP5.1585 Lei
  • 100 HUF1.4922 Lei
  • 1 EUR4.5988 Lei
  • 1 CHF3.9684 Lei
  • 1 USD3.9154 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook