Jumari

Ingredientele necesare pentru prepararea jumarilor:

  • 3 kg slanina proaspata fara sorici
  • 200 ml apa
  • untura pentru prajit
  • sare dupa gust

Mod de preparare al jumarilor:

Slanina o taiem cubulete (daca slanina are si cateva firisoare de carne pe ea taiem cuburi mai mici, daca e doar grasime taiem bucatile de slanina mai mari).

Intr-o cratita potrivita, punem la incins untura peste care adaugam slanina portionata. Dupa aceea punem 100 ml de apa si amestecam din cand in cand ca sa nu se lipeasca, pana cand untura incepe sa se topeasca. Dupa ce untura s-a topit mai amestecam putin si tinem la foc pana jumarile capata o culoare aurie. Tragem cratita de pe foc, adaugam treptat apa ramasa si amestecam. Se mai lasa circa 5 minute pe foc apoi le scoatem intr-o strecuratoare si le presam putin sa iasa din ele grasimea. Le punem intr-un vas si le potrivim cu sare.

Untura obtinuta o strecuram in alt vas si o lasam sa se raceasca.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru jumari, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti7 oC
  • Cluj-Napoca1 oC
  • Timisoara4 oC
  • Constanta6 oC
  • Iasi6 oC
  • Oradea2 oC
  • Brasov2 oC
  • Galati5 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 06.12.2016

  • 1 GBP5.3786 Lei
  • 100 HUF1.4364 Lei
  • 1 USD4.2303 Lei
  • 1 CHF4.1705 Lei
  • 1 EUR4.5027 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook