Placinte ardelenesti
Ingrediente necesare pentru aluatul placintelor ardelenesti:
- 500 g faina
- 30 g drojdie proaspata
- 350 ml apa calda
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
Ingrediente necesare pentru umplutura placintelor ardelenesti:
- 400 g branza de vaca, sarata
- 3 cepe
- 1 legatura marar
Mod de preparare al aluatului placintelor ardelenesti:
Se amesteca faina cu sarea intr-un vas. Separat se paseaza drojdia cu zaharul intr-o cana, pana se lichefiaza. Se adauga putina sare si apa calduta, apoi se pune peste faina si se lasa putin sa creasca. Dupa ce a crescut, se mai adauga apa si se framanta pana se incorporeaza toata faina. Se lasa maiaua la crescut aproximativ jumatate de ora, intr-un loc caldut, pana-si dubleaza volumul.
Mod de preparare al umpluturii placintelor ardelenesti:
Se da branza prin razatoarea mare, se amesteca cu mararul tocat marunt, si ceapa taiata tot marunt.
Se rup bucati din aluat, si se intind cu ajutorul unui sucitor. Peste bucata de aluat intinsa se pune umplutura, apoi se strange la capete si se lipeste. Se mai lasa putin la crescut, apoi se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.
La sfarsit, se scot placintele pe un servetel absorbant.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru placinte ardelenesti, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!