Rulada cu mere de post

Ingrediente

  • 500 g faina
  • un cub drojdie
  • patru mere potrivite
  • 200 g zahar
  • o linguri de gris
  • scortisoara
  • 200 ml apa
  • sare

Mod de preparare

Drojdia se freaca cu putin zahar, o lingura de faina, 50 de ml de apa calda si se lasa la crescut. Faina cernuta se amesteca cu sarea si drojdia crescuta. Se framânta cu restul de apa calduta pâna se obtine un aluat ca de pâine si se lasa la dospit.

Între timp, merele se spala, se curata, se dau pe razatoare si se calesc împreuna cu zaharul si scortisoara. Se lasa merele la racit. Dupa ce aluatul s-a dospit, întindem o foaie peste care presaram grisul apoi merele si rulam foaia. Se pune rulada în tava unsa cu ulei si tapetata, se unge cu miere si se mai lasa 5-10 minute la crescut. Se pune la cuptorul încins în prealabil, se lasa aproximativ 15-20 minute la foc mediu.

Pofta mare!

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti28 oC
  • Cluj-Napoca24 oC
  • Timisoara24 oC
  • Constanta29 oC
  • Iasi28 oC
  • Oradea26 oC
  • Brasov23 oC
  • Galati29 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 17.12.2018

  • 1 EUR4.6540 Lei
  • 1 GBP5.1867 Lei
  • 1 CHF4.1341 Lei
  • 1 USD4.1197 Lei
  • 100 HUF1.4376 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook