Tocanita de cartofi cu costita afumata

Ingredientele necesare prepararii tocanitei de cartofi cu costita afumata:

  • 1/2 kg cartofi
  • 300 g costita afumata
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri ulei
  • boia dulce
  • 3 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 1,5 l apa
  • patrunjel.

Modul de preparare al tocanitei de cartofi cu costita afumata:

Se pune uleiul la incins intr-o cratita, apoi se pune costita afumata taiata bucatele, se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti, dupa care se scoate pe un servetel de. In acelasi ulei se pune la calit ceapa si ardeiul tocate marunt. Se lasa circa 10 minute si se mai amesteca din cand in cand. Cand au inceput sa capete o culoare aurie, se da cratita jos de pe foc si se pune sare, piper, foi de dafin si boia dulce.

Costita se pune peste ceapa calita, se mai potriveste cu sare  si se acopera cu 1,5 l apa. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga si cartofii taiati cuburi. Trebuie sa fie suficienta apa sa acopere cartofii. Cand cartofii s-au fiert, se da jos de pe foc si se presara patrunjel tocat marunt. Se lasa sa stea cateva ore la rece pana cand sosul va deveni mai gros.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru tocanita de cartofi cu costita afumata, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti1 oC
  • Cluj-Napoca3 oC
  • Timisoara4 oC
  • Constanta4 oC
  • Iasi1 oC
  • Oradea4 oC
  • Brasov0 oC
  • Galati2 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 20.02.2018

  • 1 GBP5.2630 Lei
  • 100 HUF1.4977 Lei
  • 1 USD3.7530 Lei
  • 1 CHF4.0471 Lei
  • 1 EUR4.6609 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook