Tocanita de ciuperci

Ingrediente necesare prepararii tocanitei de ciuperci:

  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 5 catei de usturoi
  • 5 linguri ulei
  • 2 rosii oparite
  • 100 ml vin rosu
  • patrunjel
  • sare
  •  piper

Modul de preparare al tocanitei de ciuperci:

Ciupercile se spala si se curata. Se rup coditele si se taie marunt. Separat, ceapa si ardeiul se curata si se taie cubulete. Usturoiul se curata si se zdrobeste.

Se pune la incins uleiul si se adauga ceapa. Cand a inceput sa capete o culoare aurie, se adauga ardeiul si usturoiul, se mai lasa putin la calit, apoi se stinge cu vin. Se pun ciupercile, rosiile decojite si taiate, sarea si piperul. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 25 de minute.

La final se potriveste cu sare si piper si se presara patrunjelul tocat marunt.

Se serveste cu mamaliga.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru tocanita de ciuperci, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


ITI RECOMANDAM DIN BUCATARIA FAVORITA

VREMEA AZI

  • Bucuresti30 oC
  • Cluj-Napoca29 oC
  • Timisoara33 oC
  • Constanta26 oC
  • Iasi30 oC
  • Oradea32 oC
  • Brasov26 oC
  • Galati28 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 29.06.2017

  • 1 EUR4.5563 Lei
  • 100 HUF1.4700 Lei
  • 1 GBP5.1443 Lei
  • 1 CHF4.1753 Lei
  • 1 USD4.0114 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook