Varza a la Cluj

Ingrediente necesare pentru varza a la Cluj:

  • 2 cepe
  • 500 g carne tocata de porc
  • 150 g orez
  • ulei
  • 300 ml suc de rosii
  • sare
  • marar
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce
  • apa

Mod de preparare al verzei a la Cluj:

Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in ulei incins. Cand s-a calit se adauga carnea tocata si cse condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia, cimbru si se amesteca bine. Cand carnea a inceput sa-si schimbe culoarea se da jos de pe foc.
Separat, se toaca varza si se pune la calit in ulei incins. Cat timp se caleste, orezul se spala si se pune la fiert timp de 10 minute.
La sfarsit, se ia o tava in care se pun trei linguri de ulei si trei linguri de sos de rosii, pentru a acoperi bine fundul vasului. Se pune apoi un strat de varza ( jumatate din varza calita) si se intinde uniform. Peste varza se pune orezul, carnea tocata, sos de rosii si restul de varza. Se uniformizeaza bine si deasupra se intinde inca un strat de sos de rosii impreuna cu cateva fasii de slanina afumata.
Se baga la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se presara putin marar deasupra pentru decor si se serveste calda cu smantana si mamaliguta.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de varza a la Cluj, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti1 oC
  • Cluj-Napoca3 oC
  • Timisoara4 oC
  • Constanta4 oC
  • Iasi1 oC
  • Oradea4 oC
  • Brasov0 oC
  • Galati2 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 20.02.2018

  • 1 GBP5.2630 Lei
  • 100 HUF1.4977 Lei
  • 1 USD3.7530 Lei
  • 1 CHF4.0471 Lei
  • 1 EUR4.6609 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook