Chec

Ingrediente necesare prepararii checului:

  • 2 pahare faina
  • 5 oua
  • 2 pahare zahar pudra
  • 1 lingura ulei
  • 1 pahar miez de nuca
  • 1/2pahar caise uscate
  • 2-3 linguri stafide
  • 2 linguri coaja portocale taiata marunt
  • 1 lingura zeama lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie

Modul de preparare al checului:

Caisele se spala si se taie cubulete.Nucile se usuca in cuptor si se piseaza.

Galbenusurile se bat cu zahar pudra pana se obtine o compozitie pufoasa, adaugand treptat zeama de lamaie. Albusurile se tin in frigider apoi se bat pana se obtine o spuma densa, apoi se adauga galbenusurile. Se mai adauga faina, caisele, stafidele oparite, coaja de lamaie si de portocala si se amesteca bine.

Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la 180-190 grade, aproximativ o ora.
Cand se raceste se scoate din tava si se presara zahar pudra.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de chec, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

 
 

Recomanda prietenilor tai


ITI RECOMANDAM DIN BUCATARIA FAVORITA

VREMEA AZI

  • Bucuresti25 oC
  • Cluj-Napoca24 oC
  • Timisoara27 oC
  • Constanta18 oC
  • Iasi23 oC
  • Oradea26 oC
  • Brasov23 oC
  • Galati21 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 26.04.2024

  • 1 EUR4.7627 Lei
  • 100 HUF1.4561 Lei
  • 1 GBP5.4233 Lei
  • 1 USD4.2726 Lei
  • 1 CHF4.2298 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook