Chiftele de carne in sos de ciuperci si smantana

Ingrediente necesare pentru chiftele de carne si sos de ciuperci cu smantana:

  • 500g carne tocata de curcan
  • ½ kg cartofi
  • 2 cepe
  • 250 ciuperci
  • 4 linguri gris
  • sare
  • 400 ml smantana
  • 1 cescuta ulei
  • sare si piper

Mod de preparare al chiftelelor de carne si sosului de ciuperci cu smantana:

Se caleste o ceapa mare tocata, pana devine translucida si se amesteca impreuna cu carnea tocata. Se adauga grisul, sarea si piperul si se amesteca bine.

Se formeaza bilute din acest amestec si se pun in tigaia cu ulei, pana se rumenesc.

Intr-o alta tigaie, se caleste ceapa ramasa, peste care se adauga si ciupercile taiate feliute. Se tin pe foc cateva minute, pana ce se evapora toata zeama.Se toarna smantana si se lasa totul pe foc aproximativ 10 minute.

Peste chiftelutele rumenite, se adauga sosul de ciuperci si se lasa la inabusit 10 minute, pana la ingrosarea sosului.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de chiftele de carne si sos de ciuperci cu smantana, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti29 oC
  • Cluj-Napoca26 oC
  • Timisoara28 oC
  • Constanta25 oC
  • Iasi29 oC
  • Oradea28 oC
  • Brasov26 oC
  • Galati27 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 28.05.2018

  • 1 GBP5.2780 Lei
  • 1 USD3.9524 Lei
  • 1 CHF3.9799 Lei
  • 100 HUF1.4479 Lei
  • 1 EUR4.6288 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook