Chiftele de carne in sos de ciuperci si smantana

Ingrediente necesare pentru chiftele de carne si sos de ciuperci cu smantana:

  • 500g carne tocata de curcan
  • ½ kg cartofi
  • 2 cepe
  • 250 ciuperci
  • 4 linguri gris
  • sare
  • 400 ml smantana
  • 1 cescuta ulei
  • sare si piper

Mod de preparare al chiftelelor de carne si sosului de ciuperci cu smantana:

Se caleste o ceapa mare tocata, pana devine translucida si se amesteca impreuna cu carnea tocata. Se adauga grisul, sarea si piperul si se amesteca bine.

Se formeaza bilute din acest amestec si se pun in tigaia cu ulei, pana se rumenesc.

Intr-o alta tigaie, se caleste ceapa ramasa, peste care se adauga si ciupercile taiate feliute. Se tin pe foc cateva minute, pana ce se evapora toata zeama.Se toarna smantana si se lasa totul pe foc aproximativ 10 minute.

Peste chiftelutele rumenite, se adauga sosul de ciuperci si se lasa la inabusit 10 minute, pana la ingrosarea sosului.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de chiftele de carne si sos de ciuperci cu smantana, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


ITI RECOMANDAM DIN BUCATARIA FAVORITA

VREMEA AZI

  • Bucuresti27 oC
  • Cluj-Napoca20 oC
  • Timisoara25 oC
  • Constanta25 oC
  • Iasi22 oC
  • Oradea23 oC
  • Brasov19 oC
  • Galati23 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 23.08.2017

  • 1 CHF4.0217 Lei
  • 100 HUF1.5118 Lei
  • 1 EUR4.5873 Lei
  • 1 USD3.8951 Lei
  • 1 GBP4.9862 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook