Chiftele de carne in sos de ciuperci si smantana

Ingrediente necesare pentru chiftele de carne si sos de ciuperci cu smantana:

  • 500g carne tocata de curcan
  • ½ kg cartofi
  • 2 cepe
  • 250 ciuperci
  • 4 linguri gris
  • sare
  • 400 ml smantana
  • 1 cescuta ulei
  • sare si piper

Mod de preparare al chiftelelor de carne si sosului de ciuperci cu smantana:

Se caleste o ceapa mare tocata, pana devine translucida si se amesteca impreuna cu carnea tocata. Se adauga grisul, sarea si piperul si se amesteca bine.

Se formeaza bilute din acest amestec si se pun in tigaia cu ulei, pana se rumenesc.

Intr-o alta tigaie, se caleste ceapa ramasa, peste care se adauga si ciupercile taiate feliute. Se tin pe foc cateva minute, pana ce se evapora toata zeama.Se toarna smantana si se lasa totul pe foc aproximativ 10 minute.

Peste chiftelutele rumenite, se adauga sosul de ciuperci si se lasa la inabusit 10 minute, pana la ingrosarea sosului.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de chiftele de carne si sos de ciuperci cu smantana, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti28 oC
  • Cluj-Napoca24 oC
  • Timisoara24 oC
  • Constanta29 oC
  • Iasi28 oC
  • Oradea26 oC
  • Brasov23 oC
  • Galati29 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 18.08.2018

  • 1 EUR4.6569 Lei
  • 1 GBP5.1960 Lei
  • 1 CHF4.1043 Lei
  • 1 USD4.0889 Lei
  • 100 HUF1.4370 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook