Acum pe Favorit TV: 07:00 Popas de cant si joc   |   Programul următor: 10:00 Teleshopping   |    Vezi tot programul

 

Friptură de miel


 
Friptură de miel

Ingrediente

  • un kg jumătate de pulpă de miel
  • 200 ml vin alb
  • 100 ml ulei de măsline
  • opt căţei de usturoi
  • 50 ml apă
  • şase frunze de mentă
  • o jumătate linguriţă cimbru uscat
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru friptura de miel

Se spală pulpa foarte bine, tapetată cu ulei de măsline, apoi se condimentează cu sare, piper şi cimbru. Se curăţă doi căţei de usturoi, se taie feliuţe. Se fac mici crăpături în pulpa de miel şi se introduce usturoiul.

Pulpa de miel se pune într-o tavă, se tapetează cu ulei, se adaugă vinul, apa şi apoi restul uleiului. Se rup frunzele de mentă şi se presară peste carnea din tavă. Se pun şi restul căţeior de usturoi tăiaţi pe jumătate, apoi se acoperă cu o folie de staniol şi se bagă la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ o oră.

După ce carnea este aproape gata, se scoate folia de staniol şi se mai lasă la cuptor pentru 10-15 minute. După 10 minute se întoarce pulpa ca să se rumenească pe ambele părţi.

Poftă bună!

« Înapoi la Bucătăria favorită


Tu ce părere ai?



Alte recomandări de bucătăria favorită


 

Programul nostru

Miercuri, 22 Oct. 2014
Buătăria favorită Farmacia naturii Tradiţii şi obiceiuri
 
Am venit cu voie bună
Ora veseliei
 
N24 plus National FM Tourist Center Crişana National TV
Inapoi sus