Gem de cirese

Ingrediente:

  • doua kg cirese fara sâmburi
  • un kg si jumatate de zahar
  • coaja de la o lamâie

Mod de preparare pentru gemul de cirese:

Ciresele fara sâmburi se pun într-un vas încapator si se acopera cu zahar. Se amesteca bine si se lasa peste noapte ca ciresele sa-si lase zeama.

Se pun toate ciresele la fiert si se amesteca bine si se adauga coaja de lamâie. Se lasa aproximativ o ora pe foc, dupa care scoatem pe o farfurie o lingurita de gem. Daca aceasta se lipeste când este rece înseamna ca gemul este gata, daca nu se lipeste gemul mai  trebuie lasat pe foc.

Dupa ce gemul este gata, se ia de pe foc si se toarna fierbinte în borcane. Se  capseaza si se lasa la rece.

Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti24 oC
  • Cluj-Napoca16 oC
  • Timisoara19 oC
  • Constanta22 oC
  • Iasi19 oC
  • Oradea16 oC
  • Brasov17 oC
  • Galati22 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 24.09.2017

  • 1 USD3.8316 Lei
  • 100 HUF1.4834 Lei
  • 1 GBP5.1944 Lei
  • 1 EUR4.5950 Lei
  • 1 CHF3.9559 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook