Prajitura cu cirese

Ingrediente:

  • sase oua
  • 400 g zahar
  • 300 g faina
  • 50 ml ulei
  • 600 g cirese fara sâmburi
  • zeama de la o lamâie si jumatate coaja de la o jumatate de lamâie
  • un praf de copt
  • zahar praf

Mod de preparare pentru prajitura cu cirese:

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu o cana de zahar, apoi se adauga uleiul si coaja de lamâie si se bat bine cu mixerul. Separat, albusurile se bat spuma, dupa care zaharul ramas se adauga treptat si se amesteca în continuare  pâna se obtine o bezea tare. Se amesteca continutul de galbenusuri cu bezeaua obtinuta.

Între timp praful de copt se amesteca cu faina si se adauga peste aluat, amestecând de jos în sus. Aluatul se toarna în tava tapetata cu hârtie de copt si se presara ciresele peste tot prin tava si se baga în cuptorul încins în prealabil la 180 grade pâna se rumeneste. La final se face testul cu scobitoarea, se presara putin zahar praf si se serveste rece.

Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti35 oC
  • Cluj-Napoca32 oC
  • Timisoara34 oC
  • Constanta30 oC
  • Iasi33 oC
  • Oradea33 oC
  • Brasov30 oC
  • Galati34 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 20.08.2017

  • 100 HUF1.5110 Lei
  • 1 EUR4.5883 Lei
  • 1 GBP5.0360 Lei
  • 1 CHF4.0606 Lei
  • 1 USD3.9066 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook