Tarta de post

Ingrediente:

-          300 gr aluat foietaj

-          8 mere potrivite

-          8 linguri zahar

-          2 linguri zeama de lamâie

-          50 gr margarina la pachet

-          2 linguri?e zahar pudra cu pastai de vanilie

-          1 lingura coaja rasa de portocala

-          frunze de menta

 

Mod de preparare:

 

Aluatul foietaj se lasa sa se dezghe?e la temperatura camerei. Între timp, merele se spala, se cura?a de coaja, se felieaza ?i se stropesc cu zeama de lamâie. Într-un vas se pune zaharul ?i se  caramelizeaza. Peste el se adauga margarina ?i se amesteca pâna se ob?ine un caramel. Se adauga zaharul pudra cu pastai de vanilie.

Separat, se întinde aluatul, se a?eza în forma de tarta ?i se adauga merele. Peste ele se  pune caramelul ?i coaja de portocala ?i se baga la cuptorul încins în prealabil la 200 de grade ?i se lasa aproximativ 40 de minute.

Dupa ce s-a copt tarta, se scoate din cuptor ?i se lasa sa se raceasca. Se orneaza cu menta proaspata.

Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


ITI RECOMANDAM DIN BUCATARIA FAVORITA

VREMEA AZI

  • Bucuresti27 oC
  • Cluj-Napoca20 oC
  • Timisoara25 oC
  • Constanta25 oC
  • Iasi22 oC
  • Oradea23 oC
  • Brasov19 oC
  • Galati23 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 23.08.2017

  • 1 CHF4.0217 Lei
  • 100 HUF1.5118 Lei
  • 1 EUR4.5873 Lei
  • 1 USD3.8951 Lei
  • 1 GBP4.9862 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook