Ziua de 6 decembrie este cunoscuta ca ziua Sfantului Nicolae, care este cel mai darnic personaj religios si ocrotitor al copiilor.
Ziua de 20 decembrie este sarbatoarea inchinata Sfantului Ignatie Teoforul si este cunoscut in popor ca Ignatul porcilor.
Mereu s-a spus ca exista o magie, magia Craciunului. Crestinii sarbatoresc Craciunul in data de 25 a lunii decembrie.
Sfantul Stefan se sarbatoreste pe data de 27 decembrie, in a treia zi de Craciun de catre crestini.
Noaptea dintre ani este plina de superstitii in traditia populara. De Anul Nou avem foarte multe obiceiuri transmise din generatie in generatie, pastrate pana in zilele noastre.
Vascul este o planta magica, cunoscuta si sub numele de creanga de aur. Are puteri miraculoase si o semnificatie sacra in folclorul European.
Oamenii impodobeau bradul pe vemuri cu nuci si mere, pe care le imbracau in polei pentru a fi mai stralucitoare. Intr-un an, merele si nucile nu au fost de ajuns pentru toti brazii din casele locuitorilor.
Potrivit traditiei, spiridusii sunt descendentii piticilor din Scandinavia. Acesti pitici aparau casele oamenilor de spiritele malefice si erau buni si prietenosi cu toata lumea.
Bradul de Craciun este un motiv de bucurie in fiecare casa si vesteste venirea Sarbatorilor de iarna.
Pe data de 13 decembrie crestinii cintesc pomenirea Sfintei Mucenite Lucia fecioara.
Fiecare zona are specificul ei, iar traditiile pot fi uneori diferite in functie de zona. Iata care sunt obiceiurile si traditiile din Banat in ajunul Craciunului.
Combinatia dintre legumele de primavara si diversele radacini face din aceasta ciorba o masa în sine. Întâmpinati primavara cu un gust deosebit de hranitor si de sanatos.
Mucenicii sunt placintele traditionale preparate cu ocazia sarbatorii crestine a Sfintilor 40 de Mucenici din Sevastia. Prepararea si servirea fac parte dintr-un complex întreg de traditii.
Pentru un meniu usor, pentru o gustare între mese sau pentru garnitura unei fripturi, ciupercile cu brânza si smântâna sunt perfecte. O reteta simpla si delicioasa pentru oricine.
Un desert mai mult decât hranitor si satios, budinca de paste cu brânza dulce se poate servi în cantitate mai mare ca gustare între mese sau în cantitate mica dupa masa. O reteta simpla si rapida!
Aflati ce este dincolo de cântec cu Raluca Diaconu, intr-o serie de interviuri realizate cu cei mai buni artisti ai tarii, cele mai frumoase voci, cei mai iubiti oameni
O emisiune despre oameni şi locuri, o călătorie în timp şi spaţiu!
CURSUL PENTRU 19.03.2024
Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook
Favorit TV
Adauga adresa ta de e-mail in lista de notificari Favorit TV si vei primi noutati privind programul si emisiunile noastre.
favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >